Машини за чупене на лешници

Машина за чупене и калиброване на лешници CHIANCHIA модел P80 Super

Машината за чупене на лешници CHIANCHIA модел P80 Super е с ролкова система и е предназначена за отделяне на плодовете от черупката. Подходяща е за почистването на малки и средни количества лешници. Машината се захранва от един електрически двигател с консумация на мощност 0,18 kw; При поискване модела може да бъде обурдаван с калибратор. 

Принцип на работа на машината за чупене на лешници:


Поставя се калибратора и се затваря предпазната решетка. Развива се винта (наляво)  до край, за да не чупи. Изсипва се подходящо количество лешник и след като тръгне постоянно се добавя като се следи вътре в ротора да са плътно, но не и едно върху друго. Под всеки изход се поставя чувал или кашон и вкараното количество не се смесва. В последния изход остават тези размери които са по- големи от всички останали и се налага друго калибриране за тях.

Чупенето става като се смени калибратора със ситото за премахване на черупката. В последствие се изсипва малко количество калибриран лешник в отвора отгоре. Започва да се натяга винта бавно като се следи резултата от счупването. Трябва да се постигне максимално количество цял лешник който излиза от предпоследния отвор. След като се получи задоволителен резултат се застопорява винта с гайката и започва счупване на цялото количество лешници като не се пуска голямо количество на един път за да върви процеса плавно.

Допълнително оборудване за машината за чупене на лешници (опции):
Ролкови калибратори за цели лешници;

Модел Дължина / мм Височина / мм Широчина / мм Маса / кг Ел. Двигател / kw
P80 Super 1400 1200 600 130 0,18

Направете запитване

Изпрати


ВидеоДокументи

Брошура - Машина за чупене и калиброване на лешници P80 Super 356.94 KB (pdf) Свали

Свързани продукти