Самоходни комбайни за лешници

Самоходна комбайна за орехи и лешници FACMA SEMEK 1000

Самоходната комбайна SEMEK 1000 работи на принципа на механичното събиране на черупкови плодове (лешници, орехи, бадеми, кестени и други) от земята. Машината е оборудвана с три движещи колела, 2 предни и 1 задно. Челната част на комбайна се състои от две противоположно въртящи се четки, които придвижват продукта към основния механичен комбайн, оборудван с въртящи се гумени пера, които повдигат продукта и го изпращат към конвейерната лента.
Този конвейер първо извършва почистване на продуктите, впоследствие продуктите достигат до вентилационната система, след това преминават през двойно въртящото сито, което извършва по-нататъшното почистване. След като бъде селектиран продуктът се разтоварва в колички, които могат да се придвижват от една и съща машина.
Самоходният механичен комбайн SEMEK 1000 е подходящ за бране на лешници, кестени, орехи, макадамия, бадеми, пекани . Използването му позволява по-висока скорост на събиране от смукателната система, с добро окончателно почистване на събрания продукт; той обаче се нуждае от редовни, много изравнени и добре подготвени почви с мулчери.

Принцип на работа на самоходният комбайн

Самоходният комбайн SEMEK работи на принципа на механично събиране на плодове в черупки от земята.
Машината е оборудвана със задвижваща система с 3 колела, 2 отпред и 1 отзад, с хидравлична трансмисия, и смесена хидравлична / механична трансмисия (колани и вериги) за движение на механичните части; задвижва се от дизелов двигател с водно охлаждане.
Продуктът, паднал на земята, се премества с 2 броя въртящи се челни четки (ширина от 2,40 до 3,40 метра), състоящи се от гумени скреперни елементи, поддържани от радиални колебателни рамена (FACMA PATENT). Продуктът се транспортира до централно механично свързващо вещество (работна ширина 1 метър, регулируема по височина), състоящо се от въртящи се гумени остриета, които повдигат продукта от земята и го изпращат на конвейер. В тази фаза земята веднага се елиминира благодарение на винта за разделяне на отломки, който странично я изхвърля към земята.
Централната конвейерна лента извършва първо почистване, продуктът впоследствие постъпва във вентилационната система, където се отделят леки листа и примеси, след което преминава в двойно въртящо сито, където се отделят примеси с различни размери от събраните плодове (ситото се прави в въз основа на калибъра на продуктите, като се замени само този компонент е възможно машината да се използва за събиране на различни плодове).
Машината е снабдена със страничен вентилатор, който придвижва продукти близо до багажника на следващия ред, което прави събирането по-бързо.
След като бъде избран, продуктът се разтоварва в колички, които могат да се изтеглят от самата машина.
За да се постигне оптимален добив на комбайна, препоръчително е почвата да се подготви чрез многократно нарязване на тревата, която да се извърши през годината и преди да падне плодовете.

Предният колектор SEMEK се предлага в 2 модела, с регулируема ширина:
- RF300: от 2,40 метра до 3,00 метра работа;
- RF340: от 2,40 метра до 3,40 метра работа.

SEMEK 1000 е оборудван с двойна предавка:
- задвижваща предавка, за движения: скорост до около 30 км / ч;
- работна предавка: скорост до около 10 км / ч.

Комбайнът SEMEK 1000 също се предлага във версията с разтоварващ транспортьор, вместо ротационно сито. Препоръчва се за орехи и позволява по-голяма скорост на прибиране на реколтата.

Модел Дължина / мм Височина / мм Широчина / мм Маса / кг Двигател/Дизел Мощност / кс
SEMEK 1000 4900 1700 2000 2200 4T, R754ISE4 74

Направете запитване

Изпрати


ВидеоДокументи

Брошура - Самоходен комбайн марка FACMA SEMEK 1000 255.36 KB (pdf) Свали
Брошура - Самоходен комбайн марка FACMA SEMEK 1000 295.45 KB (pdf) Свали

Свързани продукти