Новини

Фев. 13, 2023

АГРА 2023 - Нови възможности за земеделския сектор!

АГРА 2023

За поредна година Международното земеделско изложение АГРА 2023 ще събере на едно място специалисти от страната и чужбина, които ще имат възможност да обменят идеи и опит. От миналата година събитието има нов облик, а очакванията са това издание да бъде още по-актрактивно и мащабно.

АГРА 2023 по традиция ще се проведе в Международен панаир Пловдив, а за втора поредна година Асоциация на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България АГРОТЕХ ще бъде съорганизатор на събитието. Участие в изложението ще вземат и всички 36 членове на асоциацията, а заедно с тях над 600 изложители ще имат възможност да презентират иновациите и промените, които да изложат пред колегиалната общност.

 „Основополагаща цел за нас е подпомането на развитието на мрежа от партньорства между производители, вносители и клиенти на агротехника, които да позволяват осъществяването на лоялна конкуренция. Вярваме, че изложението е от голяма полза за хора от бранша и несъмнено ще им предостави поле за разширяване на познанията и разкриване на нови перспективи пред техния бизнес“ сподели Николай Митев, председател на управителния съвет на асоциация АГРОТЕХ.

Представянето на модерната агротехника, успешни практики, научни постижения и услуги в секторите растениевъдство и скотовъдство запазват водещата си роля като теми по време на АГРА 2023. Интересът към развитието на пазара на агротехника и технологии в страната се задържа висок, а това несъмнено допринася за поддържането на качествен контрол върху продукцията и успешното развитие на агробизнесът.

Деловата програма на изложението е наситена с панелни дискусии с участието на висококвалифицирани специалисти, като цялостният акцент ще бъде поставен върху прецизното земеделие и новостите в автоматизацията и оптимизирането на процеси. Посетителите ще могат да получат детайлен анализ на разнообразни теми като възможности за развитие на биоикономиката в България, стратегическия подем на сектора, въпроси свързани с финансиране на проекти, както и запознаване с практиките на международни компании. 

Под шапката на АГРА 2023 ще се състои и специализиран форум Фермата, организиран от сп. Enterprise. Част от съпътстващата програма, подготвена от браншовата асоциация АГРОТЕХ, ще включва Street Food Fest, който ще се проведе от 21-ми до 25-ти февруари. По време на АГРА 2023 посетителите на изложението ще могат да се насладят на вкусна храна и авторски рецепти, а гост изпълнителите в лицето на Георги Мамалев, Петя Панева, Елица Тодорова трио, БГ дуетът, Ансамбъл Еподай, Танцов театър POSTART и други, ще се погрижат за доброто настроение по време на изложението.

Сподели