Новини

Апр. 28, 2023

7 ПРИЧИНИ ДА СИ КУПИТЕ НОВ КОМПАКТЕН ТРАКТОР KIOTI

Трактори KIOTI

Компактните трактори са мощно оборудване, с което може да превърнете тежките задължения в забавни и бързо изпълняващи се проекти. При наличието на множество компактни трактори с различни размери и конфигурации на пазара е лесно да се разбере защо толкова много собственици на ферми и имоти използват тази трудолюбива машина за обработване на своята земя.

Но какво се случва, когато старият компактен трактор се превърне в повече проблеми, отколкото си струва? Макар че компактните трактори са издръжливи машини, по-старите модели могат да създадат предизвикателства за операторите, включително сложна поддръжка, по-ниска стойност при препродажба, неудобна работа и други. Ако някой от тези проблеми ви звучи познато, може би е време да пенсионирате стария си компактен трактор. Ето седем признака, че трябва да преминете към по-нов модел компактен трактор.

  1. Старият компактен трактор е неудобен за работа

Работата с компактния ви трактор не трябва да се усеща като работа.Ако работите дълги часове или изпълнявате по няколко проекта на ден,компактният ви трактор трябва да се чувства като ваше продължение. Неравномерното возене и рязкото управление правят изпълнението дори на най-рутинната задача по-трудно от необходимото и могат да ви накарат да се чувствате с болки в гърба в продължение на дни. Ако ви е трудно да се наслаждавате на проектите си поради неудобство по време на работа, помислете за преминаване към компактен трактор с характеристики като удобни за оператора контролни уреди, седалка с окачване, която абсорбира вибрациите и ударите, затворена кабина с радиовръзка и двигател с нисък шум и вибрации. Някои трактори, включително компактните трактори KIOTI предлагат функции като сервоусилвател на волана, круиз контрол и интегриран в кабината джойстик, за да направят работата още по-проста и удобна.


 

2. Той не е съвместим с много прикачни устройства или приспособления за компактни трактори

 

Ако по-старият компактен трактор не е съвместим с необходимите ви прикачни устройства или прикачен инвентар или смяната им е трудна, това значително намалява производителността и ефективността ви. Подходящото оборудване или инвентар превръща компактния трактор в универсален инструмент, предназначен за изпълнение на различни дейности в стопанството ви. Компактните трактори KIOTI са стандартно оборудвани с триточков прикачен механизъм, който позволява свързването им с прикачен инвентар или оборудване, така че да можете да изпълнявате множество дейности в имота си като копаене на дупки, обработка на почвата, косене и други. Функции като система за бързо закрепване и бърз съединител правят смяната на прикачен инвентар и оборудване бърза и лесна. Възможността да комбинирате трактора си с най-добрия инвентар или оборудване за вашия проект на дейност не само подобрява производителността ви - тя елиминира необходимостта от закупуване или наемане на допълнителни машини.

3. По-старият компактен трактор има ниска стойност при препродажба

Възможно е стойността при препродажба да не е първото нещо, за което се сещате, когато купувате трактор, но колкото по-стар става тракторът ви, толкова по-важна става тя. Особено ако в крайна сметка решите да продадете компактния си трактор и да преминете към по-нова машина. Ако съществуващият ви трактор е без гаранция за качество, това намалява стойността му и може да ви струва скъпо в дългосрочен план. Намирането на най-добрия компактен трактор с опция за висококачествена гаранция, като например удължената гаранция KIOTI , е чудесен начин да се уверите, че правите разумна инвестиция в оборудване.

         4. Трудно се справяте с работата при всякакви наземни условия


Един ефективен компактен трактор трябва да може да работи при всякакви условия на терена. Ако сегашната ви машина се справя трудно с определени видове терен, това е добър знак, че се нуждаете от обновяване. По-новите модели компактни трактори, като KIOTI DK6020C, CK4030, DK5020, CX2510  и CS2510, осигуряват голям, водещ в класа си пътен просвет, за да можете да работите лесно на неравен или кален терен. Важно е също така да се прецени дали съществуващият ви трактор е ограничен до един тип гуми. Всички индустриални, селскостопански и тревни гуми KIOTI предлагат специализирани функции, които ви помагат да се движите лесно при различни условия на терена. Изборът на нов трактор с множество опции за гуми ви помага да се движите, независимо от това къде ще ви отведе дейността.

5. Поддръжката на по-стария компактен трактор е трудна

Поддръжката на компактен трактор не трябва да бъде предизвикателство. Ако ви е трудно да извършвате основна поддръжка на по-старата си машина, това е още един знак, че е време за обновяване. Потърсете по-нов трактор с достъпно двигателно отделение, за да можете да извършвате ежедневни проверки за поддръжка от едната страна на двигателя. Това улеснява поддържането на безпроблемната работа на трактора с минимални усилия. Важно е също така да вземете предвид достъпа до двигателя. Например, всички компактни трактори KIOTI предлагат директен достъп до двигателя само чрез повдигане на капака. Без да се налага да сваляте страничните панели или да манипулирате с предпазната решетка, компактният трактор KIOTI осигурява най-добрата в класа си достъпност за поддръжка и прави почти всички основни точки за обслужване лесно достъпни.


 

6. Трудно намирате части за вашия по-стар компактен трактор

Ако се затруднявате да намерите подходящите части за вашия компактен трактор, може да е трудно да поддържате максималната производителност на машината. Тракторите с лесен достъп до висококачествени части са идеални за удължаване на живота на машината. Ако искате да преминете към нов компактен трактор, всички клиенти на KIOTI имат възможност да поръчват висококачествени оригинални части.

7. Нямате достъп до надеждна дилърска поддръжка

Добрите взаимоотношения с дилъра на вашия трактор са полезни за поддържането на машината ви в отлично работно състояние. При експлоатацията на по-стар компактен трактор със сигурност ще възникнат неочаквани проблеми с поддръжката. Без силна дилърска поддръжка може да е трудно да се диагностицират и разрешат тези проблеми бързо, ефективно и икономично. Компактните трактори KIOTI се предлагат с надеждна мрежа от множество дилъри. Всяко място осигурява местен достъп до оторизиран сервиз, гаранционни ремонти и части, които са разработени според уникалните спецификации на всеки трактор KIOTI. Така че, ако е време да пенсионирате настоящия си компактен трактор, обадете се на местния дилър на KIOTI. Те ще ви помогнат да откриете най-добрия вариант на компактен трактор за вашия имот и за следващия ви проект.

Сподели